به گزارش خبرگزاری مهر، چهارمین شماره مجله «گاهِ نقد» (مجله تخصصی بررسی و نقد کتاب) بهتازگی با موضوع «الگوهای توسعه» منتشر شده و روی پیشخوان مطبوعات آمده است.
مجله «گاهِ نقد» با توجه به خلأ موجود در نقد تخصصی حوزههای مختلف کتاب، توسط سامانه کارشناسی کتاب مجمع ناشران انقلاب اسلامی، تدوین و در حوزههای گوناگون ادبیات داستانی، تاریخ، علوم اجتماعی، فلسفه، زبان فارسی و درستنویسی، روانشناسی و دین عرضه میشود.
شماره چهارم مجله «گاهِ نقد»، نخستین جلد از مجموعه سهجلدی گاهِ نقد علوم اجتماعی با موضوع «جدال الگوهای توسعه در نشر ایران» است که جلد نخست، بر الگوهای توسعه نئولیبرال تمرکز دارد و به بررسی و تحلیل توسعه و الگوهای گوناگون آن در فضای نشر کشور میپردازد و با تمرکز بر الگوهای نئولیبرال و کمّینگر، ویژگیهای آنها و الگوهای جایگزین را نقد و بررسی میکند.
در اینشماره مهمترین و اصلیترین ناشران حوزه توسعه واکاوی شده و کتابهای هرکدام از این ناشران نقد و بررسی میشود. «گفتار»، «دیدار»، «هشدار» و «نقدوار» بخشهای گوناگون این شماره هستند که هرکدام از زاویهای ویژه به توسعه و ویژگیهای آن در آینه کتابها نگریستهاند.
در بخش «گفتار»، علیرضا حدادی سردبیر این شماره «گاهِ نقد»، سری به تاریخچه توسعه و خاستگاههای آن زده و با نگاهی به تاریخ چندصدساله تمدن غرب، الگوی توسعه و تلاش برای جهانیکردن آن را موشکافی میکند. در بخش «دیدار»، نخست محسن امین در ویژگیهای اصلی توسعه چونوچرا میکند و با قراردادن توسعه در برابر پساتوسعه، به آسیبشناسی آن میپردازد و با نگاهی به نظریات پسااستعماری و شرقشناسی، محوریت آمریکا و اروپا در الگوی توسعه را به چالش میکشد. در ادامه مطالب هم ایمان عابدی، با بررسی پیوند میان انسان و توسعه، به جایگاه انسان در الگوهای توسعه میپردازد و ابعاد فرهنگی و روانی توسعه موجود و توسعه مطلوب را واکاوی میکند.
در بخش «هشدار»، سیدمحمدرضا دادگستر به نقد و بررسی نئولیبرالیسم ایرانی و کارگزاران و نمایندگان آن پرداخته و مکتب نیاوران و اعضای آن را بهعنوان مهمترین نمایندگان الگوی نئولیبرال و بازار آزاد در برنامهریزیهای توسعه در ایران معرفی و بررسی کرده است. سپس مهدی امیدی به جستوجوی عدالت در نحلههای معاصر لیبرالی پرداخته و دیدگاههای گروههای برابریطلب، اختیارگرایان و جماعتگرایان را با یکدیگر مقایسه کرده است.
در بخش «نقدوار» اینمجله هم مهمترین ناشرانی که به توسعه نگاهی نئولیبرال و سرمایهمحور دارند، معرفی، و اصلیترین کتابهای آنان بهصورت دقیق نقد و بررسی شدهاند. در اینبخش به ناشرانی چون دنیای اقتصاد، نی، روزنه، کویر و... پرداخته شده و الگوهای مطلوب توسعه و ویژگیهای آن از نگاه هرکدام از اینناشران مطرح شده است.
اینمجله با ۲۷۲ صفحه روی پیشخوان روزنامهفروشیها آمده نسخه الکترونیک آن نیز از بخش کتابیکای برنامک «روبیکا» و نیز برنامک «طاقچه» قابل تهیه است.
نظر شما